Curios sau nu, litera E e cam cea mai săracă dintre literele alfabetului [în afară de litere ‘exotice’, cum ar fi X]. Fără prea multe comentarii, să trecem direct la fapte:

 

        Eels – 6 albume.

 

    Muzică ce ar putea fi categorisită drept indie/alternative. Mie puţin îmi pasă ce are lumea de zis. Nu îmi plac categorisirile lor, chiar dacă uneori şi eu mai păcătuiesc folosindu-le.

 

    Mi-e greu să găsesc o formaţie asemănătoare ca să o dau drept exemplu. O să spun doar că e o muzică uşor de ascultat, poate cu rădăcini în pop-rock/alternativ. Nu sunt o trupă convenţională ca exprimare. Asta e foarte bine. Sunt foarte calmi în expri manifestare. Chiar şi momentele în care muzica se ‘supără, vine mereu vocea [plină de personalitate şi blazare] lui E [cel mai nume de scenă auzit de ceva vreme] să pacifice situaţia. De parcă muzica lor ar fi acoperită cu un strat gros de lac transparent. Vezi, simţi că se revoltă din când în când, dar niciodată nu ajunge la tine [într-o manieră hardcore/metal, cel puţin].

 

        Emiliana Torrini – 4 albume.

 

     Infuzia de latinitate în minunatul sânge islandez ar trebui să fie suficient.

 

   Nu este. Plăcuta italo-islandeză de pe ultimele două albume nu e de găsit pe primele sale două materiale de studio. Nu pot să înţeleg de ce am oferit o şansă primului album [Crouçie d’où là], care ar fi trebuit să dispară de multă vreme. Poate în afară de o piesă.

 

    În schimb, ultimele două albume [în special Fisherman’s Woman] sunt de ţinut minte. Te cuceresc uşor. Naivitatea ei e fermecătoare. Trebuie ascultate.

 

        Everlast – 1 album.

 

    Adică ultimul, White Trash Beautiful. Are câteva piese foarte bune. Nu se plânge nimeni.

 

        Explosions in the Sky – 5 albume + 1 EP.

 

    Nu am ascultat foarte mult din muzica lor, dar m-a izbit ca fiind pe felia denumită post-rock de ‘experţi‘. Adică unde se află şi Mogwai, God is an Astronaut, Godspeed You! Black Emperor sau Do Make Say Think. Mai multe detalii [poate] mai târziu.

 

___wrap up.

Reclame