Dailytech informează că [după ce NBC şi-a mutat produsele pe Amazon] Universal Media lansează serviciul SpiralFrog [pe moment disponibil doar în SUA şi Canada] ce se promite o alternativă reală la piraterie. Download-uri gratuite de pe un site susţinut doar de reclame. Universal Media are în proprietate Vivendi, cel mai mare distribuitor de muzică din lume. Pe moment, 800k piese sunt disponibile, anunţându-se 2 milioane pentru următoarele luni.

 

    Apple intră în scenă în următorul fel: muzica downloadată de pe respectivul site se anunţă a nu putea fi ascultată pe iPod-uri [mutare sfidătoare a Vivendi, urmând-o pe cea de a se retrage – şi ei – de pe iTunes] sau de a fi trasă pe CD-uri şi rip-uită ulterior.

 

    Pe de altă parte, sunt sigur că se va găsi rapid o contramăsură pentru limitările impuse. Legat de postul anterior, deja s-a reprodus algoritmul de generare a che checksum-ului noilor iPod-uri, după 36 de ore de reverse engineering. Urmează un rezultat similar şi pentru prtecţiile propuse de SpiralFrog.

Reclame