Bine, nu chiar pentru toată lumea.

Conform deja mediatizatei ştiri conform căreia Camera Deputaţilor a aprobat o propunere de lege sub efectul căreia elevii din învăţământul preuniversitar vor primi stick-uri USB de memorie de 4Gb, evident, nu chiar toţi vor avea parte de mana IT din ceruri. Ci doar cei din clasele 1-12. Am auzit că unii ar insista pe ideea ca şi cei de la grădiniţă să primească.

La ce folos? Păi, surprinzător sau nu, să îşi ia acasă manualele electronice de la şcoală. E mai comod decât să care cu ghiozdanul manuale copertate. [nu, nu am nici o intenţie să fac apologia manualelor clasice – şi eu prefer formatul electronic]. Dar care or fi alea manuale electronice în învăţământul preuniversitar? Şi chiar în cel universitar, câţi profesori au cursurile pe Internet [şi gratuit]?

Ca să nu zic nimic de numărul de copii [şi adolescenţi, dacă tot intră în target] nu au calculator şi poate nici nu au auzit de USB până acum. Poate în mediul urban procentul e mai scăzut, însă în mediul rural.. încă sunt multe sate care speră să prindă electrificarea în cincinalul ăsta. Sau măcar următorul. E un soi de a învăţa un om cum să facă omletă fără a-i da ouă. Foarte tare. Nu încearcă nimeni să ofere un mod avantajos de procurare a unui calculator [sau un sub-laptop din categoria EeePC], care are şanse să îl ajute în viaţă. Nici vorbă. Cu un stick începe totul..

Începe revoluţia IT în România. Glumesc, măi…

_____________________________________________________

Şi nu mai spun că pe la magazinele de la noi, un stick de 4Gb costă 55-60 de lei minim, însă ei au o combinaţie şi promit că o să dea 40 de lei pe ele.. suma totală ridicându-se la €30M. Evident proveniţi dintr-un exces de fonduri produse de economia noastră auto-sustenabilă. Ce glume am azi..

Reclame