just heard. Nine Inch Nails îşi lansează noul album [cât a trecut? o lună-două de la Ghosts?]. Se pare că de data asta e un album pe bune, nu o tentativă ambientală [sic].

Ascultasem Discipline [single-ul] de pe album. OK. Nu se ştie niciodată ce o să iasă.

Iar prinsoarea e cel puţin drăguţă. Albumul e 100% gratis. Fără sfori şi trucuri. După cum scrie şi in post-ul în care anunţă lansarea [link-ul de mai sus]:

(thank you for your continued and loyal support over the years – this one’s on me)

Şi, pentru prima dată de când nu mai are legătură cu casele de discuri, Trent Reznor face şi spune ce a promis că o să facă: încurajează cei ce iau albumul să îl împrumute, să îl pună pe torrente, să îl dea prietenilor şi necunoscuţilor [la naiba, după ce îţi dai mail-ul la care vei primi linkul de download urmează un ecran în care poţi să introduci mail-uri ale unor prieteni, pentru a primi şi ei linkuri de download]. Faţă de Ghosts I-IV, unde doar primul prima parte era gratuită, acum vorbim de gratuitate absolută pentru formate digitale ce se întind de la mp3 la m4a, de la flac la high definition WAVE 24/96 [anume higher-than-CD quality – 1.2GB o oră de muzică].

Îl iau pe player şi îl disec. Rămâneţi pe felie, diseară aduc impresiile cu mine.

..sper doar să nu fie altă mişcare pentru hype, ci pentru muzică cu adevărat la standardul pe care [şi] l-au impus…

Reclame