Se pare că am uitat să atrag atenţia asupra unei apariţii plină de însemnătate pentru lumea media – în special pentru industria muzicală.

Acum ceva zil vreme, Radiohead a lansat videoclipul piesei House of Cards, de pe cel mai recent album al lor, In Rainbows [zici că aş fi din nou mare fan Radiohead – şi ieri tot ceva legat de ei am referit în paginile blog-ului].  Spun videoclip pentru că sus-menţionatul suport video pentru sus-numita piesă propune o premieră în istoria videoclipurilor – primul astfel de clip realizat fără camere de luat vederi. Toate imaginile sunt captate şi reconstituite cu ajutorul a două tehnologii tehnologiilor oferite de două companii: Geometric Informatics şi Velodyne Lidar. Prima se ocupă cu reconstituirea/modelarea obiectelor în 3D de mare definiţie, a doua cu captarea informaţiei ce descrie un corp forma unui corp prin intermediul unei multitudini de puncte obţinute cu ajutorul unui Lidar [în termeni profani, un radar ce foloseşte laserul în loc de unde radio pentru detectarea obiectelor].

Rezultatul este cel puţin suficient pentru a ridica o sprânceană. Trecând peste atitudinea, să zicem, poate arogantă a Radiohead-ilor în ceea ce priveşte a aduce mereu ceva nou [nu zic a inova], trebuie este vizibil cu ochiul liber că acest dataclip este o gură de aer proaspăt.

Şi, pentru amuzament, puteţi vedea şi making of-ul videoclipului aici.

Reclame