Curs pe care îl fac cu același profesor pe care l-am avut și la Digital Systems Engineering.

Ăsta e genul de curs pe care mi-l doresc. Chiar dacă nu e cel mai simpatic profesor din lume (adică nu îmi port manifest eu așa multă simpatie față de el), atinge niște subiecte mai noi (și care sunt în prezent de interes).

Poate titlul este o leacă derutant. Cursul se ocupă cu comparația între circuitele „clasice” (sincrone) și cele asincrone sau parțial asincrone („insule” sincrone asincrone între ele) , în ceea ce privește viteza lor, stabilitatea sau eficiența consumului de putere. În plus, sunt tratate exemple legate de condițiile de blocare (deadlock) ale unor asemenea sisteme.

În aceeași ordine de idei, se va vorbi și de o direcție curentă de cercetare, anume rețelele-în-chip (Networks-on-Chip), care presupun înlocuirea bus-urilor „tradiționale” (sincrone, cu comutație de circuite) cu „rețele” formate de din mai multe noduri, similare unei rețele cu routere (asincrone, cu comutație de pachete).

Deci sunt multe motive pentru a fi entuziasmat de cursul ăsta. O să fie ceva de muncă (o să fie și niște laboratoare și un proiect mai încolo). Este timp.

Reclame